Nieuws - Rijckehoef


Ervaring van een nieuwe suiker patiënt. 17 december 2020

  Ik had veel dorst en moest veel drinken. Hierdoor plaste ik vaker dan normaal. Ik maakte een afspraak bij de dokter en hij prikte mijn suiker. Deze was 17. Ik schrok enorm. Mijn status van "gezonde veertiger" verplaatste zich naar "patiënt". Je komt in een mallemolen. Veel informatie , ogen controle, regelmatig bloedprikken, voeten controle, afspraken bij diëtiste ed. De eerste info van de huisarts is maar de helft blijven hangen. Daarna ben ik gaan googelen en heb veel gelezen. Mariëlle , de praktijkondersteuner (POH), heeft de tijd genomen om mij uitgebreid  in te lichten over wat er ging...


Lees dit nieuwsbericht

Voorstellen huisarts in opleiding 17 november 2020

Hallo allemaal, Ik ben Medi Goossens, huisarts in opleiding. Van 1 september 2020 tot oktober 2021 ben ik werkzaam in deze praktijk. Komend jaar zal ik in het prachtige Rooi mijn huisartsenopleiding gaan afronden. Zelf ben ik geboren en getogen in Den Dungen en ben ik na mijn studiejaren in Maastricht nu woonachtig in 's Hertogenbosch. De gemoedelijke Brabantse sfeer spreekt mij ontzettend aan, en ik kijk er dan ook naar uit om het komende jaar in Sint Oedenrode mijn kwaliteiten als dorpsdokter verder te ontwikkelen.


Lees dit nieuwsbericht

Mondkapje dragen bij praktijkbezoek 2 oktober 2020

  Wij willen u vriendelijk vragen om tijdens een bezoek aan onze praktijk een mondkapje te dragen. Wij zullen dit indien een afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden ook doen.   Hartelijk dank.


Lees dit nieuwsbericht

Stagiaire POH-S stelt zich voor 25 september 2020

Hoi, ik zal me even voorstellen. Ik ben Jose van Ginneken, de stagiaire voor de opleiding tot Praktijkondersteuner huisartsenzorg. Per 1 september ben ik mijn stage begonnen onder begeleiding van Mariëlle van Gastel en ik zal tot 1 juli 2021 aanwezig zijn in deze huisartsenpraktijk. Ik ben 9 jaar getrouwd, woon nu 4 jaar in Son en Breugel en ik ben moeder van 3 kinderen. Nu de jongste naar school gaat is er tijd en ruimte in mijn gezin om te gaan studeren. Al lange tijd had ik de wens om de opleiding te gaan doen voor praktijkondersteuner. Mijn passie...


Lees dit nieuwsbericht

Corona update – geen inloopspreekuur en altijd eerst bellen voor u naar de praktijk komt 3 juli 2020

Ondanks dat de maatregelen om het Coronavirus worden versoepeld willen wij de afspraken die op dit moment gelden in de praktijk nogmaals onder de aandacht brengen. We kunnen helaas nog steeds niet werken op de manier zoals u van ons gewend bent. Wij willen benadrukken dat wij via onze website en telefonisch bereikbaar zijn voor al uw vragen. De doktersassistente zal aan de  hand van uw vraag samen met u bekijken welke zorg en manier van contact met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente het meest passend is. Wij zijn ook gestart met videoconsulten om de hoeveelheid patiënten op de praktijk...


Lees dit nieuwsbericht

Nieuw nummer huisartsenpost 6 april 2020

Heb je 's avonds, 's nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig, dan bel je de huisartsenpost. Dat blijft zo. Wel verandert vanaf 6 april 2020 het telefoonnummer. Het nieuwe telefoonnummer voor de regio's 's-Hertogenbosch, Zaltbommel, Oss en Uden is: 088 876 5050 (voor iedereen bereikbaar tegen lokaal tarief).


Lees dit nieuwsbericht

Gezondheidscheck 28 oktober 2019

Op uw eigen verzoek kunt u een afspraak maken voor een gezondheidscheck als u 50 jaar of ouder bent. Door de assistente wordt uw lengte, gewicht, bloeddruk bepaald en wordt d.m.v. een vingerprik de bloedsuiker gemeten. Tevens wordt er een hartfilmpje gemaakt. Eventuele afwijkende uitslagen worden door de huisarts met u besproken. De kosten van het onderzoek worden vergoed door de zorgverzekeraar en u betaalt hiervoor geen eigen risico. Het onderzoek kan worden uitgebreid met laboratoriumonderzoek d.m.v. bloedafname bij de afnamepunten. Hiervoor wordt wel uw eigen risico aangesproken. Uw huisarts.


Lees dit nieuwsbericht

Medicijnen mee op reis? 4 juni 2019

Gebruikt u medicijnen en gaat u op vakantie, bekijk dan ruim van te voren of u hiervoor een verklaring nodig heeft. Voor bijvoorbeeld zware pijnstillers, ADHD medicatie, slaap- en kalmeringsmiddelen kan een verklaring nodig zijn. U kunt dit controleren op de volgende website http://www.hetcak.nl  Mocht een verklaring nodig zijn, vul deze dan zo volledig mogelijk in, daarna kunt u deze afgeven bij uw huisarts voor een handtekening.


Lees dit nieuwsbericht

Uw Zorg online app 12 maart 2019

Regel met gemak uw zorg online. Als u zich via de website heeft geregistreerd kunt u vanaf nu ook gebruik maken van de app. Online een afspraak inplannen kan tot minimaal 24 uur vooraf, heeft u sneller een afspraak nodig neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Download de app : uwzorgonline.nl (beschikbaar via App store of Google play) Afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen of de dokter een vraag stellen kan vanaf nu ook via de app. Dit is veel gebruiksvriendelijker dan via de website. Download de app vandaag nog!


Lees dit nieuwsbericht

Beoordeling van een mogelijke botbreuk 5 maart 2019

Als u door de huisarts onderzocht bent en de kans op een breuk is laag, dan is het maken van een röntgenfoto niet noodzakelijk. Dit scheelt u veel wachttijd, onnodige stralingsbelasting en uw eigen risico kosten. Zijn de pijn en de zwelling 3 dagen na het ongeval nog niet afgenomen, of zelfs toegenomen? Neem dan contact op met de huisarts. De huisarts kan opnieuw een beoordeling doen en eventueel alsnog een foto laten maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een zogenaamde "uitgestelde foto" het genezingsproces niet vertraagt. Uw genezing verloopt met een later gemaakte foto even voorspoedig als bij een...


Lees dit nieuwsbericht